Dette er et utdrag av papiboken 'Friluftsliv året rundt' ISBN:9788292520017 som har solgt i 19.000 eks.
Kjøp papirboken direkte fra forfatteren her, på SMS: 481 49 214 eller i bokhandelen her
Startsiden

Innholdsfortegnelse

Papir versjon

Bla i boka

Gratis e-bok

Startsiden

NaturTIPS

Jeger

Friluftsliv


New Zealand

Innhold

Bruk RSS til å abonnere på og lese naturTIPS nettstedet RSS naturTIPSLage bål uten fyrstikker

Ved sparsommelig bruk tilsvarer en lighter tyve fyrstikkesker. Etter at lighteren er tom for gass kan du fortsatt bruke den. Hvordan?

Du kan lage bål med gnistene fra flintsteinen i lighteren. Med hjelp av knusk — det lutede og kokte myke mellomskiktet fra soppen som vokser på bjørka — fanger du opp gnisten. Finnever fra bjørk og einernever er nesten like bra som knusk.

Ved å blåse på gloa og holde litt finnever, grovknusk eller tørt gress borttil får du en liten flamme som du bygger videre på.

I stedet for gnisten fra en lighter kan du bruke ryggen på kniven din som du slår mot en bit kvarts eller flint. Du kan også slå to stålbiter mot hverandre for å få gnist. I stedet for knusk kan du ha med deg en bit magnesium som du skaver løs noen små fliser av med kniven. Deretter antenner du magnesiummen med en gnist.

En annen løsning er å bære med seg glør fra morgen til kveld. Fyll en blikkboks ¼ full med grå aske. Legg noen store glør oppi. Fyll på ¾ med aske. Lag et lokk av tørr mose på toppen slik at ikke asken drysser ut.

 

Bok anmeldelse

Google Books


    ©    Tekst Bilde Trykksak As    |     +47 481 49 214    |    TBT@TBT.no   |   http://Kontakt.TBT.as